Πυργιώτικα Ναυπλίου

Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου Πυργιώτικα Ναυπλίου

Διατίθενται προς πώληση διώροφες μεζονέτες, στην περιοχή Πυργιώτικα Ναυπλίου.

Σε έναν ελαιώνα 5,8 στρεμμάτων, στο πιο ψηλό σημείο της περιοχής, με θέα προς το Μπούρτζι, εκτείνονται 3 ανεξάρτητες μεζονέτες. Με πετρόκτιστες περιφράξεις, κεραμίδι και με χρώματα στους τοίχους και τα κουφώματα στις αποχρώσεις του περιβάλλοντος, οι κατοικίες είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το τοπικό φυσικό περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά κάθε μεζονέτας:
Εμβαδόν: 160m2
Υπνοδωμάτια: 3
Μπάνια: 2
Επιπλέον χαρακτηριστικά: τζάκι, ηλιακός θερμοσίφωνας.
Δυνατότητα κατασκευής ατομικής πισίνας σε κάθε μεζονέτα.

Οι μεζονέτες διατίθενται προς πώληση, η τιμή τους κυμαίνεται ανάλογα με την θέση της κάθε μεζονέτας εντός του οικοπέδου.

Ενδεικτικές αποστάσεις:
5km από το κέντρο του Ναυπλίου
20km από Μυκήνες
20km από Επίδαυρο


View Pyrgiotika in a larger map

Πληροφορίες για την περιοχή


Ναύπλιο


Μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις της Ελλάδας. Ιδρύθηκε, σύμφωνα με τη μυθολογία, από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Αμυμώνης. Κατοικημένη από την Προϊστορική Εποχή, πήρε μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία. Παρέμεινε ανεξάρτητη και ακμαία ως τον 7ο αιώνα π.Χ., όταν καταστράφηκε από τους Αργείους. Με την απελευθέρωση, το 1828, το Ναύπλιο έγινε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, όπου εγκαταστάθηκε η κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια.

Σύνδεση

Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό, καθώς έχει πολύ καλή οδική σύνδεση με την Αθήνα (140km – μιάμιση ώρα) και με το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (150km – μιάμιση ώρα) και εξυπηρετείται όσον αφορά στην ιατρική περίθαλψη από τα νοσοκομεία του Ναυπλίου, του Άργους (12km) και της Αθήνας.

Αξιοθέατα

Το Παλαμήδι: Το ξακουστό ενετικό κάστρο έχει σύμφωνα με την παράδοση 999 σκαλιά, που κατασκευάστηκαν την εποχή του Όθωνα. Aπό το Παλαμήδι ξεκίνησε η απελευθέρωση της πόλης από τους Tούρκους, έπειτα από μακρόχρονη πολιορκία. O λόφος του Παλαμηδιού οφείλει το όνομά του στον ομηρικό ήρωα Παλαμήδη.

Ακροναυπλία: Αποτελούσε τον περιτειχισμένο οικισμό του Nαυπλίου από την αρχαιότητα έως και τα τέλη του 15ου αιώνα. Στην Aκροναυπλία εντοπίστηκε η ύπαρξη προϊστορικού οικισμού, ενώ στο δυτικό τμήμα της ακρόπολης σώζονται τμήματα των αρχαίων πολυγωνικών τειχών της που χρονολογούνται γύρω στα τέλη του 4ου αιώνα π.X. Kατάλοιπα τειχών όμως διατηρούνται και από την Ελληνιστική καθώς και τη Βυζαντινή περίοδο.

Μπούρτζι: Αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου και σημαίνει πύργος στα τούρκικα. Αρχικά ενωνόταν με την Ακροναυπλία με μια αλυσίδα που, επί Ενετών, έκλεινε την είσοδο του λιμανιού στα ανεπιθύμητα πλοία. Οχυρώθηκε το 1471 από τους Ενετούς και αποτέλεσε στρατηγικό σημείο. Μετά την απελευθέρωση, το Μπούρτζι υπήρξε κατοικία των δημίων για τους θανατοποινίτες του Παλαμηδιού, ενώ ένα μικρό διάστημα λειτούργησε και ως ξενοδοχείο.

Μυκήνες

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», τις οποίες ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, αποτελούσαν το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα. Η μυθική παράδοση φέρει ως ιδρυτή των Μυκηνών τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης. Η πόλη, που γνώρισε την ύψιστη ακμή της κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού, που επεκτάθηκε σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική χερσόνησο αλλά και εκτός αυτής κατά το διάστημα 1600-1100π.Χ.

Επίδαυρος

Παγκόσμια γνωστός αρχαιολογικός χώρος, στον οποίο βρίσκεται το περίφημο θέατρο της Επιδαύρου, το ωραιότερο και καλύτερο διατηρημένο αρχαίο θέατρο. Το θέατρο, φημισμένο από την αρχαιότητα για την συμμετρία, την ομορφιά και την ακουστική του, κτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών.

Άργος

Το Άργος είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας και σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Πελοποννήσου. Η σπουδαιότητα του πολιτισμού του Άργους φαίνεται και από τα έπη του Ομήρου στα οποία όλοι οι Έλληνες αποκαλούνται Αργείοι. Από το Άργος κατάγονται δύο από τους μεγαλύτερους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, ο Περσέας και ο Ηρακλής. Το Άργος επί αιώνες ήταν κάτω από την επιρροή της γειτονικής πόλης των Μυκηνών. Τον 12ο αιώνα π.Χ., κατά την διάρκεια της βασιλείας του Ορέστη, γιου του Αγαμέμνoνα, το Άργος έγινε ξανά η πρωτεύουσα της Αργολίδος. Στους νεότερους χρόνους, από το 1821 έως το 1829 μ.Χ., η πρώτη ελεύθερη Ελληνική Βουλή εγκαταστάθηκε στο Άργος.

Copyright © 2012 Lacratis all rights reserved.
Designed and developed by netsteps